Közgyűlést és konferenciát rendezett a Rendészeti Doktoranduszok Országos Egyesülete2018. május 8-án került sor a Rendészeti Doktoranduszok Országos Egyesületének évi rendes közgyűlésére, melyet hagyományosan a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karán tartottak meg.

A közgyűlés kezdetén Dr. habil. Boda József PhD, ny. nb. vezérőrnagy, egyetemi docens úr, a Rendészettudományi Kar dékánja köszöntötte az egybegyűlteket.

A közgyűlésen megjelent rendes tagok ezt követően elfogadták a napirendet, majd sor került az Egyesület, az Elnökség, valamint a Felügyelő Bizottság éves beszámolójára, illetve a közhasznúsági melléklet és az éves költségvetés elfogadására.

Az idei közgyűlésen több tisztség megújítására is sor került. A közgyűlés megválasztotta:
- az Egyesület elnökévé további 5 év időtartamra Szilvásy György Pétert,
- az Egyesület alelnökévé további 5 év időtartamra Pacsek Józsefet,
- az Egyesület főtitkárává Girhiny Kornélt,
- az Egyesület elnökségi tagjává Kui Lászlót,
- valamint az Egyesület felügyelő bizottsági tagjává Pokrócos Károly Györgyöt.


A közgyűlést követően az Egyesület hagyományosan tudományos tanácskozást tartott, „A rendészet aktuális kérdései” címmel. A konferencia levezető elnöki tisztségét Ürmösné Dr. Simon Gabriella PhD, adjunktus asszony vállalta.

A konferencia nyitóelőadását Dr. Haller József, az MTA doktora, egyetemi docens, az NKE RTK Rendészeti Magatartástudományi Intézetének vezetője tartotta meg „Idegtudományi rendészet” címmel. Az előadó a közelmúltban lezajlott habilitációs előadásának legfontosabb téziseit osztotta meg a hallgatósággal.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatás-tudományi, valamint Hadtudományi Doktori Iskolájának egy-egy hallgatója is előadást tartott a konferencián. Szabó László András „Magánbiztonsági tevékenység a tömeges migráció okozta veszélyhelyzet szempontjából”, Asqui Jorge Kristóf pedig „A Ku Klux Klan újjáéledése az I. világháború idején” címmel mutatta be legújabb kutatási eredményeit.

Az RDOE rendes tagjai a következő előadásokat tartották meg:
- Suba László: Interkulturális kommunikációs helyzetek az adó- és vámhatóságnál
- Orbán József: A számszerűsített kétely. A tanú nélküli csecsemőhalál valószínűségi értékelése
- Drusza Tamás: Generációs problémák nemzetbiztonsági területen
- Frigyer László: A fogvatartással kapcsolatos kártérítések


A rendezvényről az NKE honlapján is olvasható beszámoló